dijous, 14 de desembre del 2017

Les retallades no cauen del cel

Mostra els efectes antisocials de la política fiscal del govern del PP (amb el suport de C's, del PSOE i en el seu moment amb el vot entusiasta de Duran i Convergència).
Mentre diàriament els mitjans en volen fer creure que la pressió fiscal a Espanya és enorme i un llast per les empreses i la creació d'ocupació, Eurostat -organisme oficial que publica les estadístiques de la Unió Europea- mostra que es simplement una mentira repetida mil cops per uns mitjans al servei dels interessos dels seus amos.
Eurstat posa davant el mirall de la realitat, que segur que no apareixerà a cap telenotícies, ni a cap tertúlia: la pressió fiscal a l'Estat Espanyol està 7 punts per sota de la mitjana de la UE, sí simplement s'apliqués aquesta la recaptació pujaria més de 80.000M€. Si no es cap error. Si Espanya apliqués la d'Itàlia augmentaria en quasi 100.000M€ i ja no diguem de França la recaptació seria de 150.000M€ més.
Només Letònia, Lituània, Eslovàquia. Xipre i Malta estan per darrera Espanya. Amb 80.000M€ més de recaptació seria molt difícil justificar les reformes laborals, les retallades socials... però sobretot, aquest diferencial va a les butxaques d'aquells que tenen el govern a les seves mans i mostren que Rajoy (amb el suport de Rivera i Sánchez) simplement exerceix de secretari del consell d'administració de les grans multinacionals. I tot això sense comptar amb el frau fiscal (30.000M€ segons el sindicat de funcionaris d'Hisenda), les SICAV, els paradisos fiscals on tributen les empreses de l'IBEX35 i els grans prohoms o el rescat multimilionari a la banca que mai retornaran...
Eurostat també dóna les xifres del que destina Espanya a prestacions socials. Per exemple que de cada 100€ en augment de salaris a Espanya els beneficis empresarials han pujat en 354€, mentre que la mitjana europea està en 77. Visca la reforma laboral diuen a les escoles de negocis: “Precaritzem els salaris, creem competència entre treballadors fixes i aturats, ataquem els sindicats, debilitem la negociació col•lectiva i de pas... ens forrem els de sempre” No té gens d'estrany que a Espanya hagin augmentat exponencialment les desigualtats socials.
I en pensions o cobertura de l'atur? Sí, també estem molt per sota de la mitjana europea. De nou, si simplement estiguéssim a la mitjana no s'hauria d'haver buidat l'anomenada guardiola de les pensions. La política del PP és un veritable perill per les classes populars... ells sí que incompleixen la Constitució, dia i nit les 24 hores. El suposat Estat Social els importa un rave i sí, embolcallar-se amb la bandera els surt molt a compte. La unitat d'Espanya no té res de patriòticper aquesta gent, és simplement el seu negoci. A ells cap Tribunal Constitucional els enviarà cap requeriment per saltar-se la Constitució... En fi, país de lladres governat per la cosa nostra


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada