dissabte, 5 de novembre del 2011

Declarat NUL el meu acomiadament d'INCASÒL


Benvolguts, benvolgudes
Vull donar-vos les gràcies a totes i tots els que meu trucat, escrit, abraçat, acompanyat i donat ànims. 

Heu estat la gent que s'indigna contra la injustícia i l'abús, gent que està en tots els colors de l'arc (naturalment molt més de les esquerres plurals, però fins i tot la consellera del PP a Gràcia i militants de CiU)... esperem que es compleixi la sentència i pugui simplement anar a treballar i que independentment de com un pensi, sigui o estimi, a cadascú se'l consideri pel seu treball i esforç.

JA TENIM SENTÈNCIA!!
la jutgessa del Jutjat Social 19 de Barcelona ha fallat:

“..ESTIMO la demanda interpuesta por D. DAVID COMPAÑON COSTA frente a INSTITUT CATALÀ DEL SÒL siendo parte el Ministerio Fiscal por DESPIDO NULO POR VULNERACIÓN DE DERECHOS FUNDAMENTALES O SUBSIDIARIAMENTE IMPROCEDENTE i...

Declaro la NULIDAD del despido de 22-03-2011 condeno a la demandada a que READMITA al demandante al puesto de trabajo que desempeñaba, con abono de los salarios desde que el despido se produjo hasta que la readmisión tenga lugar”

En fi la sentencia és llarga i es fonamenta en que l’acomiadament per part d’INCASÒL no va ser per causes econòmiques, ni organitzatives sinó que...

“...se despide a un trabajador con cargo directivo, vinculado primero a la empresa pública ADIGSA i tras veinte años de servicio se incorporó a INCASÒL, que milita activamente en un partido político de signo diverso al partido actualmente en el gobierno y a quién se ha puesto en cuestión públicamente en el ejercicio de su actividad política municipal con ataques hacia su persona por parte de destacados miembros de la coalición política gobernante...”

És la primera sentència  i segur que n’arribaran més que reconeixeran la nul·litat i improcendència d'altres acomiadaments per raons ideològiques i improcedents (resta de companys i companyes d’INCASÒL, de l’Agència de l’Habitatge (antiga ADIGSA), del Servei Meteorològic, de GISA, etc... ).

Vull donar-vos les gràcies de nou pel suport, ànims i carinyo que m’heu mostrat al llarg d’aquests mesos... creieu-me la solidaritat és el que dona força a la lluita pels drets laborals i de llibertat ideològica.

Ara comença una nova etapa, dilluns m’he de presentar al meu lloc de treball en compliment de la sentència... que és possible que sigui recorreguda i per tant... seguirem lluitant!!!

2 comentaris:

 1. Buenas noches David,
  Soy una compañera de profesión que te escribe desde Galicia. Yo también he sido despedida como responsable de comunicación de una fundación pública dependiente de la Xunta de Galicia alegando causas económicas y productivas. Este martes tengo el juicio y me interesaría echarle un vistazo a tu sentencia. Te agradecería que te pusieses en contacto conmigo.
  Un saludo y muchas gracias

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sílvia, si no me das tus coordenadas va a ser difícil ponernos en contacto!!!

   Elimina