dimecres, 21 de maig del 2014

Prou morts a les fronteres d'Europa!

Unes eleccions permeten, almenys, debatre sobre les conseqüències que els poders financers i les multinacionals haguin segrestat, de la mà de la Troika, els valors bàsics de la democràcia a Europa, fins i tot han canviat governs i constitucions per obligar als ciutadans a pagar un deute il·legítima costa dels drets i la dignitat de la majoria.

Els drets socials i laborals han estat sacrificats per "sortir de la crisi", els pressupostos en educació, sanitat, pensions, subsidis d'atur, etc.. han estat retallats fins fer augmentar les desigualtats a límits desconeguts en els darrers decenis. Però, a més, en aquestes eleccions al Parlament Europeu prop de 40 milions de ciutadans que viuen i treballen a Europa no tenen dret a votar, paguen impostos però se’ls hi nega el dret a vot i decidir, amb el seu vot, avaluar les polítiques que ha aplicat la Comissió europea de conservadors, lliberals i socialdemòcrates. És intolerable!!

Com, per exemple, la política d'immigració, doncs aquestes eleccions també van de drets humans, drets bàsics que són trepitjats i vexats cada dia a les fronteres d'aquesta Europa fortalesa, fronteres ben permeables al frau i als paradisos fiscals, a les màfies, al capital de les multinacionals... però capaces de matar a sang freda a ser humans que estan nadant cap a un platja com va fer la Guàrdia Civil disparant bales de goma. Quina vergonya de govern i quina vergonya de ministre de l'Interior que no ha tingut la dignitat de dimitir. No ens cansarem d'exigir-la!


Però aquest no és un fet aïllat. Voleu una imatge de la Troika, de l’Europa dels mercats? La teniu en les més de 300.000 ser humans que han mort al mar Mediterrani només perquè volen una vida millor mentre molts cops els seus països son saquejats per les multinacionals i governs corruptes robant-lis les matèries primeres.

Però això també és ven visible aquí a Barcelona, a les Naus del Poble Nou on la dreta que governa Barcelona va escriure una altre pàgina de vergonya amb els desallotjaments posant el dret a la propietat d'una nau en runes per davant de cap altre consideració i deixant sense res a desenes de persones que hi vivien o hi treballaven.

Però el cas més sagnant el tenim al CIE de Zona Franca, allà no només es vulneren els drets humans, hi estan segrestats. En aquesta lluita pels drets humans, que és una lluita de cada dia pels DRETS I LA DIGNITAT... tots i totes hi estem implicats, és la lluita de l’Assemblea Papers per Tothom, Tanquem els CIES, SOS Racisme, Unitat contra el Feixisme, MigraStudium, la FAVB, l’AA.VV. del Poble Nou juntament amb un munt de lluitadors i lluitadores incansables....

CIE de Zona Franca de Barcelona
Al CIE de Zona Franca s’empresona a persones que no han fet cap delicte, se’ls priva de tots els drets i se’ls utilitza per fer por a la resta de la població... Al CIE de la Zona Franca estan segrestades la llibertat, la igualtat i la fraternitat. EStem segurs, però, que la lluita conjunta de tanta gent, aconseguirà el tancament del CIE de Zona Franca, tancarem tots els CIE!

I no és un problema d’immigrants, dels de casa i els de fora, sinó de lleis que fomenten la xenofòbia i el racisme contra la pobresa... amb escorcolls, batudes i expulsions massives per acabar convertint l’expulsió d’immigrants en un negoci per companyies aèries com Air Europa... perquè si ets ric.. ep!! les lleis aleshores et donen el permís de residència als immigrants milionaris si compren una casa de 500.000€, i entre nosaltres tenim immigrants molt admirats que cobren 52.000€ cada dia per xutar una pilota i actuen com tants rics catalans: fent frau fiscal...

És un problema de classe i nosaltres ho tenim clar: D’aquí o de fora som la mateixa classe obrera i per nosaltres qui vol viure i treballar a Catalunya és un català més. Drets Humans o Troika 

Cal derogar lleis, com la llei d'estrangeria que converteixen les persones en il·legals i els impedeixin renovar el permís de residència o dificulten fins a límits intolerables el reagrupament familiar, són les mateixes lleis que converteixen el deute il·legítim en un obligació que ofega i empobreix milions de persones i les mata a les fronteres, com hem vist a Lampedusa, a Ceuta o Melilla. Són les mateixes lleis i estan fetes pels mateixos.

Prou morts a les fronteres d'Europa. Cal posar fi a les morts a Lampedusa, a la tanca assassina de Ceuta i Melilla, a la vergonya dels CIE. Hi ho farem perquè cap persona és il·legal, cap persona pot ser sotmesa a tractaments vexatoris , cap persona pot quedar-se sense els seus drets pel fet de migrar, tota persona és i ha de ser tractada com a ciutadana.


Cal una política migratòria d’esquerres sense complexos que garanteixi el dret d’asil i refugi basada en els drets humans i no en una suposada seguretat de les fronteres i han de garantir la plena ciutadania, el dret a vot, la igualtat de drets i oportunitats i el dret a viure en família. 

Les esquerres és tornen indignes quan fan les polítiques de la dreta, com ha fet el "socialista" francès Manel Valls capaç d'expulsar, enmig d'una excursió escolar amb els seus companys de classe, una noia romanesa per un tràmit administratiu. Les esquerres no poden canviar drets per vots.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada