dimecres, 23 de juliol del 2014

Solidaritat amb Gaza. Boicot a Israel

Fa dues setmanes que l'exèrcit israelià bombardeja per terra, mar i aire la petita franja de Gaza, on hi malviuen més de dos milions de palestins sotmesos, des de fa anys, a un setge sense treva. L’Estat d’Israel està aplicant un càstig col·lectiu i brutal a la població palestina, però no mata per error, forma part de l'estratègia de fer desaparèixer Palestina del mapa, per fer desaparèixer Parlestina de les nacions del món. 

Fins ara han mort més de 600 palestins, el 80% d'ells civils i

un 30% nens i hi ha més de 3.000 ferits. Cada dia que passa se ​​suma mig centenar de morts més, en un espectacle dantesc de crims de guerra que els organismes de Nacions Unides a la franja no fan més que denunciar.

La nova operació militar israeliana contra Gaza, una més de

les que es repeteixen intermitentment des de 2001, té el seu
origen en el fracàs del pla de pau del secretari d'estat dels EUA Kerry, davant la negativa del govern ultradretà de Netanyahu d'avançar en la solució dels dos estats i la fi de l'ocupació de Gaza i Cisjordània.

La formació d'un govern d'unitat palestina entre l'OAP i Hamas va ser el detonant real de l'actual operació de càstig col · lectiu, que va estar precedida de noves autoritzacions de construccions de colons ultraortodoxos a Cisjordània, tot i que es justifiqui en el segrest i assassinat de tres joves israelians -venjat per l'extrema dreta israeliana cremant viu un jove palestí-i el llançament de coets des de Gaza. Fins ara han mort 4 civils i 25 militars israelians. 


El govern de la barbàrie

Netanyahu ha mantingut la unitat del govern de dretes israelià, tot i els escàndols de corrupció, amb la por a l'amenaça permanent. Primer va ser Hamas, després Iran, després el gihadisme d'Al-Qaeda, ara per acabar amb la unitat palestina ... sempre amb la voluntat d’anar esborrant Palestina del mapa.

I davant cadascuna d'aquestes 
suposades amenaces, la resposta ha estat bombardejar Gaza, aterroritzar tota la
població, celebrar un nou sacrifici humà de centenars d'innocents per destruir els túnels i els coets sobre els quals s'assenta la resistència palestina a la Franja de Gaza. Fins ara, aquesta carnisseria ha estat inútil: Hamas segueix governant Gaza amb el suport dels seus habitants i la seva capacitat de resistència ha augmentat, tot i el terrible preu que ha pagat per això. 

Pressionar el govern israelià perquè posi fi immediatament a aquesta barbàrie no depèn d'un nou pla nord-americà o europeu. Depèn de la capacitat de mobilització solidària que erosioni política i econòmicament l'estratègia militar d'Israel- A Israel a través de les manifestacions per la pau. A

la resta del món amb protestes massives que culminin amb un boicot efectiu dels productes israelians com exigeix ​​la campanya BDS i amb el suport humanitari a les víctimes de Gaza.

I a Catalunya? 


Cal exigir al govern de CiU i al seu soci parlamentari, que Catalunya trenqui les relacions comercials amb l’Estat d’Israel, els convenis signats recentment pel president de la Generalitat en la recent visita que va fer a Israel i deixi de fer negocis o comprar serveis amb empreses israelites o d’ensinistrar-hi els Mossos d’Esquadra. Països com Xile, Bolívia i Equador, per exemple, ja han mostrat que sí es pot trencar els llaços amb un Estat que viola sistemàticament els drets humans.

El silenci ignominiós del govern Mas, la suposada neutralitat 
“davant els dos bàndols” és en realitat complicitat
amb la massacre i l’aparheid israelià.

Això és el que hem volgut assenyalar aquest matí, des d'ICV-EUiA, al Parlament de Catalunya perquè el govern català condemni els bombardejos a Gaza i suspengui acords comercials amb Israel. Aquí teniu la intervenció al Plenari: 

Com li ha recordat Joan Herrera a Artur Mas aquest matí al Parlament, en paraules de Desmond Tutu: "Si ets neutral en situacions d'injustícia has triat el costat de l'opressor" perquè això va d’opressors i oprimits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada