dijous, 9 d’octubre del 2014

Llibertat pel pres 8719600510. Arnaldo Askatu!

La localitat guipuscoana d'Elgoibar, lloc on va néixer Arnaldo Otegi, farà el proper dissabte 11 d'octubre una manifestació per exigir la seva posada en llibertat. 

La manifestació està organitzada per la plataforma 'Arnaldo Askatu Política Askatu', i coincideix amb el cinquè aniversari de la seva detenció i de la de la resta de condemnats pel cas Bateragune. 

Otegi es troba a la presó de Logronyo des d'octubre de 2009, condemnat per participar en la formació d'un partit polític, Sortu, que avui dia és legal i participa dins les coalicions Bildu i Aralar. A la web http://www.arnaldotegi.com/?lang=pt podreu trobar les adhesions tant d'organitzacions polítiques, socials, sindicals, culturals com a títol individual.

Aquí teniu el comunicat que he adreçat en suport de la manifestació i la llibertat d'Arnaldo Otegi:

Companys i companyes,

Vull donar-vos tot el meu suport a la campanya per l’alliberament d’Arnaldo Otegi i tots els companys empresonats pel cas Bateragunen -Arkaitz, Sonia, Miren i Rafa- i a la manifestació del proper dissabte 11 a Elgoibar.

Arnaldo Otegi s’ha convertit en un símbol de tots els presos polítics a l’Estat Espanyol, un Estat que no ha dubtat en saltar-se les seves pròpies lleis per mantenir un “estat d’excepció permanent” envers els presos bascos i emprar-los com a ostatges contra el procés de pau a EuskalHerria. 

Un Estat que no dubta en empresonar sindicalistes pel fet de ser-ho o de negar qualsevol via de solució democràtica a la reivindicació del poble de Catalunya a decidir el seu futur.

M’adhereixo, doncs, a la petició de llibertat per Arnaldo Otegi, el pres 8719600510 i el seus companys, fetes des del Parlament Basc fins al premi Nobel de la Pau Desmon Tutu. El seu empresonament és un atac al drets humans i a la nostra dignitat, no ho podem permetre i no ho permetrem.

Arnaldo Askatu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada