dimarts, 8 d’abril del 2014

Votar i Decidir

Avui 8 d'abril, el Congrés dels Diputats debatrà la proposta del Parlament català que s'autoritzi un referèndum a Catalunya.

El govern ja ha declarat que s'oposarà. Farà el mateix el PSOE de Rubalcaba, que es mostra incapaç de tenir una política diferenciada del PP, i UPyD. Per contra, han anunciat el seu vot favorable Izquierda Plural (integrada per Izquierda Unida, ICV-EUiA i Chunta Aragonesista), ERC, CiU, PNB, GBai, BNG i Bildu.

A ningú se li escapa la importància d'aquesta sessió parlamentària. Una important majoria del poble català ha expressat en grans mobilitzacions seva decidida voluntat d'exercir el dret a decidir el seu propi futur i la seva relació amb la resta de pobles d'Espanya.

És un dret democràtic reconegut per l'ONU i per tots els fòrums internacionals i, però, la majoria del Parlament espanyol està disposada a negar-ho, a no reconèixer la sobirania del poble català .

Els que s'oposen argumenten que Catalunya no té dret ni capacitat per decidir, que aquesta decisió depèn del conjunt dels pobles que avui componen Espanya. Això és el que diu l'actual Constitució, que també parla de la indissolubilitat de la nació espanyola.

Però és evident que hi ha una contradicció entre el desig del poble català i l'actual Constitució de la Monarquia, les enquestes parlen de prop d'un 80% a favor de votar per decidir.

És una contradicció que s'estén a molts terrenys, ja que també parla del dret al treball amb gairebé 6 milions d'aturats; o del dret a un habitatge quan s'han desnonat a milers de famílies; o d'una salut i educació pública mentre se les retalla i privatitza.

Si el PP i el PSOE van canviar la Constitució de la nit al dia per garantir que cobrin els creditors, també es pot ajustar perquè el poble català, o altres pobles d'Espanya, puguin exercir un dret democràtic.

No és només un problema entre Catalunya i Espanya. És un problema democràtic entre el desig d'un poble de decidir i la negativa antidemocràtica d'un règim en crisi política i social.

Interessa a tota la classe treballadora, resideixi a Madrid, Sevilla, Barcelona o Bilbao. La unitat de la classe treballadora contra el govern del PP, contra les seves polítiques neoliberals i les seves retallades de drets i llibertats exigeix ​​la defensa de tots els drets democràtics.

El dret del poble català a decidir també pot ser un pas per alliberar-se del govern del PP, de les seves polítiques antisocials i de l'actual règim monàrquic.

El PP i el PSOE volen indisposar a Espanya contra el poble català. La llibertat i la democràcia és que els pobles decideixin i un cop hagin votat puguin establir les millors i més lliures relacions, i no relacions imposades o no desitjades.

Això és el que avui es debat al Parlament. La Izquierda Plural serà l'única força política d'àmbit estatal que defensarà aquest dret democràtic i els seus diputats i diputades són de Ciudad Real, Aragó, Madrid, Astúries, Andalusia, Catalans... votaran a favor del dret a decidir, a favor de la democràcia contra l'immobilisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada