dimarts, 15 d’octubre del 2013

Avui i demà defensem el #BlocSalt

El bloc ocupat per la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques a Salt (Gironès) i en el qual hi viuen 16 famílies, que hi van ser reallotjades per l’anomenada ”Obra Social” de la PAH, s’ha convertit en un símbol de la lluita per la dació en pagament, per l’habitatge social de lloguer i per una afirmació que moltes i molts compartim: rescatem les persones, abans que als bancs!

El bloc situat davant de l'hospital Santa Caterina, portava tres anys buit i era propietat del banc Mare Nostrum, una entitat “rescatada pel govern” i els seus actius immobiliaris van ser traspassats a l’anomenat “banc dolent”, la SAREB, dins de la reorganització del deute bancari. La SAREB és un organisme semi-públic creat amb fons públics i altres provinents d’entitats bancàries. 


El SAREB ha instat al desnonament de les famílies que hi viuen i el jutjat ha decretat per demà 16 d’octubre l'ordre de desallotjament de les 43 persones (incloent-hi el nens) que actualment han pogut refer la seva vida en aquest edifici. Des del primer moment l’ocupació del bloc va comptar amb un gran suport d’entitats i organitzacions socials i polítiques, entre altres EUiA i ICV de les comarques gironines, la majoria d’elles coordinades dins la Xarxa pels Drets Socials.

La PAH ha fet una crida a aturar el desnonament. Des de fa setmanes la PAH ha fet l’impossible perquè el jutjat o la pròpia SAREB desistissin dels desallotjament i regularitzessin en forma de lloguer social a les famílies que hi viuen i que en realitat són les que

estan fent realitat la “funció social” d’un habitatge, que no és altre que el d’aixoplugar persones. Per la SAREB està per sobre de tot el dret a la propietat i la forma d’exercir aquest dret no és fent un acord amb les famílies, sinó fent-les fora de que ja és casa seva.

El Bloc Salt és un símbol contra aquest capitalisme depredador que utilitza les lleis per fer créixer la injustícia que desenes i desenes de milers de famílies estan vivint en aquesta època de crisi, que només pot ser qualificada d’estafa a gran escala, en un país on hi ha centenars de milers d’habitatges buits.

Avui i demà defensarem el dret a una vida digna, defensarem el dret a l’habitatge, un dret bàsic sense el qual els altres drets humans simplement decauen. Avui i demà estarem a Salt, al bloc que encarna la dignitat de les persones per sobre dels interessos d’una minoria i d’un govern, tant el central que ha fet oïdes sordes i es renta les mans, com el català que serà qui portarà l’ordre de desnonament endavant. 

Avui i demà serem centenars els que defensarem el bloc de Salt, juntament amb totes les PAH de Catalunya i al cantó de bombers, mestres, treballadors, aturats, estarem diputats al Parlament i regidors, estarem al cantó de la nostra gent desobeint lleis que son injustes contra els més febles.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada