dimecres, 12 d’octubre del 2011

Volem les Escoles Bressol de Jaen i Caspolino


En el procés d'ideació, planificació, redacció del projecte i construcció de qualsevol equipament públic sovint apareixen entrebancs i dificultats de tipus tècnic, econòmic, jurídic... El que permet superar-les és quelcom que es té o no es té: la voluntat, la decisió política de trobar-hi solucions.


En el mandat anterior es van més que triplicar les escoles bressol i en totes hi va haver-hi traves i problemes a superar, alguns de molta dificultat com en el cas de l'EB Gat Negre. Sempre es van resoldre. Hi havia voluntat, coratge i una aposta molt nítida per donar resposta a les necessitats de moltes famílies gracienques: que l'educació de 0-3 anys sigui atesa amb qualitat i a un preu assequible dins de Gràcia.

Quan el nou govern de la Generalitat de CiU va fer-se càrrec del Consorci d'Educació de Barcelona (60% Generalitat, 40% Ajuntament) i va trobar-se amb les dificultats a resoldre, simplement no hi va posar l'interès, les ganes, la voluntat de resoldre'ls. Pocs mesos desprès en vam saber el perquè: en declaracions del regidor de l'equip Trias quedava clara la voluntat (ara sí!) de no fer més escoles bressols públiques, fins i tot van arribar a dir que no es faria l'escola bressol de Jaen.


Ara desprès de que les proposicions al Plenari del Districte sobre les escoles bressol resultessin guanyadores (votades sempre a favor per PSC, ICV-EUiA i UxB) no sabem on estem, si el govern Trias les tirarà endavant o no. Sabem que des del Districte s'ha tirat tota la culpa a "l'herència", desviant la responsabilitat clau (perquè era el moment de fer-ho) del Consorci d'Educació de Barcelona, on la Generalitat va deixar caure les escoles bressol - de la mateixa manera que ho ha fet en els pressupostos de la Generalitat del 2011 amb l'Escola Univers i IES Vallcarca, negant-lis la corresponent partida pressupostària per a la seva construcció... a l'espera d'un informe que justifiqui la seva construcció!!!

Caldrà seguir fent tota la pressió possible perquè al més aviat possible siguin una realitat, que aquests solars que tant ha costat aconseguir per fer-hi equipaments públics s'omplin de les rialles dels infants, que el dret a una educació de qualitat no sigui un negoci, ni es privatitzi.

Les famílies que hi tenen el dret a portar els seus infants a les escoles bressol Jaén i Caspolino segueixen la lluita. Es reuneixen a l'AA.VV. de la Vila de Gràcia i han remés el següent correu i una carta. Aquí les teniu:



"Si ets una família afectada de les EBM Jaén o Caspolino, posa't en contacte amb nosaltres a l'email senseescolabressol@gmail.com i et comentarem les mesures que estem prenent. Gràcies. Famílies afectades EBM Jaén i Caspolino."


CARTA DE LES FAMÍLIES AFECTADES


Al sorteig del juny per l'assignació de plaça a les escoles bressol públiques de Gràcia, constaven dues escoles Caspolino i Jaén que encara no s'havien construït. La informació que l'IMEB donava en aquells moments a les famílies que havien de fer la preinscripció era que les escoles s'obririen al gener o febrer del 2012, i amb aquesta informació algunes famílies vam optar per posar com a primera opció una d'aquestes dues escoles.

Després del sorteig, el següent pas era formalitzar la matricula, però les famílies de Jaén i Caspolino vam rebre un sms on ens comunicaven que ens avisarien per carta de la data de matricula. Al setembre vam rebre la carta, però aquesta era per avisar-nos que l'escola no s'inauguraria fins al curs vinent, al setembre del 2012 i on no se’ns oferia cap tipus de solució ni alternativa.

Arran d'això, les famílies ens hem anat buscant fins a constituir-nos en una plataforma d'afectats. Hem contactat amb el Col·lectiu Ronda i ens estan fent l'assessorament. A nivell legal no tenim gaires opcions perquè es tracta d'educació no obligatòria, però igualment tenim ganes de, com a mínim, fer molt soroll. Tenim el suport de les indignades de Gràcia, de l’associació de veïns de Gràcia que ens deixa el local per reunir-nos i de la coordinadora d’AMPAS de Gràcia, més enllà de la nostra causa particular, aquesta mobilització forma part de la lluita contra les retallades i per una escola pública de qualitat....

Bé doncs, a banda d’informar-vos del tema, també us volia demanar la vostra col·laboració, estem buscant famílies afectades per a ser quants més millors. Divendres volem bombardejar l’IMEB amb instàncies i necessitem trobar més famílies, si sabeu d’algú podeu reenviar-li aquest mail i dir-li que contacti amb nosaltres a la següent adreça: jaen.no.existe@gmail.com.

Moltes gràcies i fins aviat!

1 comentari:

  1. David,

    bon article. Aprofito per tornar a donar-te les gràcies en nom d'ERC per haver donat suport a la nostra proposició en aquest sentit. És en tema que caldrà seguir, sobretot de cara al PAD.

    Seguirem llegint-te

    ResponElimina