dimarts, 12 de setembre del 2017

Les meves raons per votar SI a la Consulta de Catalunya En Comú

Catalunya en Comú ha posat en mans de les seves inscrites el seu posicionament final sobre l’1-O. El debat en el sí de la Coordinadora Nacional del passat dissabte 9 va acordar la pregunta acompanyada d’un preàmbul. La participació en la consulta és clau per legitimar la nostra posició com a força política i participar es votar, mullar-se, prendre partit... És així com es construeix i es canvia la realitat. 

Aquest és el preàmbul: “El 8 de juliol, la Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú va aprovar donar suport a la mobilització de l’1-O, i fer front a qualsevol tipus de repressió, inhabilitacions i suspensions per part de l’Estat, tot respectant la diversitat de l’espai, alhora que s’emplaçava a continuar treballant per aconseguir un referèndum efectiu que posés solució a la situació de bloqueig actual i fer front als atacs a la sobirania de Catalunya perpetrats pel Partit Popular.” I la pregunta: Catalunya en Comú ha de participar a la mobilització de l’1-O?

He intentat, més enllà del meu posicionament personal, ja conegut, sintetitzar en 5 idees perquè he votat SI i perquè crec que Catalunya en Comú ha de participar en l’1-O, vincular el debat intern, necessari i legítim, amb el deure de mirar més enllà de l’organització, tant als nostres votants, com al conjunt de la societat catalana. Aquestes són les meves raons perquè crec que Catalunya en Comú ha de participar l’1 d’octubre.

1.- Una gran majoria dels qui van votar a EnComúPodem (ECP) i que diuen que votaran Catalunya En Comú, superior al 85%, diuen que anirien a votar l’1-O, independentment que l’entenguin com un referèndum vinculant o una mobilització legítima. Un percentatge fins i tot superior al de la mitjana catalana. És important que el posicionament de Catalunya En Comú no s’allunyi d’aquesta posició -tant majoritària- del nostre electorat que es situa a les antípodes dels partits que volen impedir el debat al Parlament, via Tribunal Constitucional, i ara el boicot a l’1-O.

2.- Més enllà de les opinions personals sobre l’1-O, la immensa majoria de la societat catalana vol exercir el dret a decidir. Si volen liderar-la, si volem guanyar l’hegemonia, no podem donar l’esquena a aquesta realitat, que en sí mateixa impugna el Règim del 78.

3.- Participar-hi implica tenir veu pròpia, influir, preparar millor el 2-O i poder fer de pont i teixir aliances. Ens permet tenir capacitat d’introduir en el debat la diversitat d’opinions existents en la societat catalana, de la qual el nostre espai en construcció n’és un reflex i en ella hi ha veus del si, del no i del vot en blanc.

4.- Participar-hi és coherent amb el lema amb el que aquest 11s que vam fer el nostre acte a Santa Coloma: “Una Catalunya sobirana, diversa i valenta”. Mantenir-se “neutrals” no és possible davant la repressió de l’Estat, posar-se de cantó o semblar-ho, ens anul·la políticament per liderar la majoria del nostre poble.

3.- Participar com a Catalunya En Comú és clau per impedir que l’estratègia del PP (i els partits que com C’s i PSOE li donen suport) de derrotar l’1-O que es traduiria en un reforçament de les estructures autoritàries i contràries a la democràcia de l’Estat, i això seria també una derrota de tota aspiració republicana a Catalunya i a Espanya.

4.- Participar en l’1-O és dir-li, ben alt i clar, que “votar no és cap delicte” i que no acceptem l’estratègia de posar una mordassa a la veu del poble de Catalunya, que ens tenen dempeus i enfront davant la voluntat de judicialitzar-ho tot, de les seves inhabilitacions i querelles a càrrecs electes, de negar cap sortida dialogada i pactada, de les seves clavegueres i la guerra bruta, que no acceptem que el Tribunal Constitucional li dicti al Parlament de Catalunya, que representa la sobirania del poble de Catalunya, de què es pot debatre i de què no.

5.- Participar en l’1-O és la millor estratègia per seguir reivindicant el referèndum “efectiu i vinculant” que majoritàriament es va acordar en la Coordinadora Nacional del 8 de juliol. La fraternitat i la solidaritat entre los pobles es cosa de totes. Votar SI a la participació en l’1-O no és només defensar el dret de Catalunya a votar i a reconèixer el seu dret a l’autodeterminació, es reunir forces per derrotar al PP i obrir les portes a un Estat plurinacional, republicà construït des de la lliure voluntat dels pobles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada