divendres, 19 de setembre del 2014

Esquerres pel SISI, construïm el nou pais


La mobilització gegantina de la Diada i l'aprovació de la Llei de Consultes pel Parlament de Catalunya marquen el curs polític que acaba de començar i que té en un horitzó cada cop més proper el 9 de novembre, la data acordada per realitzar la consulta.

La V ha estat un impuls i una validació popular de la Voluntat de Votar, de que sigui el conjunt de la ciutadania la que decideixi sobre el futur de Catalunya. Com han fet els escocesos que han decidit lliure i democràticament, exercint la seva sobirania, seguir dins la Gran Bretanya. Alguns pensem que el SI ens hagués apropat més a l'Europa dels pobles i construida des de baix, des de la ciutadania i hagués estat un cop dur a l'Europa del capital que ha apostat clarament pel NO. 

Ara cal convocar la consulta i que el Govern de Catalunya obeeixi el mandat popular expressar l'11 de setembre i obeeixi la legalitat catalana si el Tribunal Constitucional suspèn la Llei de Consultes i la consulta del dia 9 de novembre. Té tota la legitimitat, l'acord majoritari del Parlament i, sobretot, la força de la mobilització ciutadana i popular.

També cal, en aquest camí, deixar ben palés que els drets nacionals no poden amagar el drets socials i la necessitat de construir un país lliure, just i net. Una República Catalana on les esquerres socials, polítiques.. volem que siguin majoria. 

Per això, sota el manifest "Construïm el 9país" afirmem que: "...això serà possible a través de mantenir i augmentar la mobilització social enfront les retallades dels governs català i espanyol, sumant el màxim d’organitzacions, entitats i persones de l’esquerra social i política a aquesta aposta clara per la ruptura democràtica per tal d’assegurar aquesta transformació en l’actual moment històric..." 

Col·lectius i diferents persones, activistes socials, veïnals.. i diputats i diputades com Joan Tardà (ERC), Jaume Bosch, Laura Masana, Sara Vilà (ICV-EUiA), David Fernández, Isabel Vallet, Quim Arrufat (CUP) l'hem signat. Si voleu adherir-vos-hi aquí podeu fer-ho: Esquerres pel SíSí

Aquí teniu el video de presentació del manifest feta per Lluís Rabell, president de la FAVB : http://www.youtube.com/watch?v=91NO6_9IALs
i per Abel Rodríguez i Joel Sans, activistes: http://www.youtube.com/watch?v=fZQUH6eIW6U



Manifest

SÍSÍ, construïm el 9 país!
Democràcia, llibertat i justícia social

Les grans mobilitzacions populars que han tingut lloc durant els darrers anys al voltant dels drets nacionals, socials i democràtics han estat claus perquè alguns canvis que fa uns anys semblaven impossibles, ara hagin deixat de ser-ho.

A les massives mobilitzacions impulsades arreu dels Països Catalans durant la darrera dècada pels moviments populars en defensa del territori, en contra de la guerra i en favor de la pau, en defensa dels drets socials i laborals, per un habitatge digne, en defensa dels serveis públics, en defensa de la llengua i d’una democràcia real, s’ha afegit la gran mobilització a Catalunya pel Dret a Decidir i per la Independència, que ha obert les portes a un canvi de model polític, social i econòmic profund.

Aquesta mobilització popular s’ha trobat amb la tossuda

negativa de les institucions espanyoles (amb el suport de les oligarquies espanyola i catalana) a adequar la legalitat a la reivindicació d’autodeterminació. Negativa que prové, sobretot, de les potencialitats emancipadores que el procés sobiranista de Catalunya conté en si mateix.

Els sectors que estan provant d’impedir el procés i el debat que comporta tenen en comú la seva proximitat amb el poders econòmics i financers espanyols i catalans. Són els seus agents els qui l’estan intentant aigualir o fer descarrilar a través de propostes de reformes, dilacions o terceres vies, amb l’objectiu de guanyar temps i intentar un nou pacte entre elits que permeti mantenir l’statu quo actual.

Per això, organitzacions, entitats i persones a títol individual hem decidit posar en marxa la campanya de les esquerres pel SíSí. Entenem que el procés endegat pel poble a Catalunya els darrers anys concentra molts elements de ruptura amb el règim sorgit de la transició i obre el camí a una República Catalana Independent que desenvolupi a bastament una democràcia de contingut econòmic, polític, cultural i social.

Tenim davant nostre una oportunitat i, a les nostres mans, una eina molt potent per a la construcció d’un país governat

per la majoria i al servei de la majoria, acabant amb el règim d’una minoria adinerada i corrupta que només vetlla pels seus interessos. Podem construir un país que garanteixi uns sistemes educatiu i sanitari públics i de qualitat, el dret a l’habitatge, a les pensions públiques i a un lloc de treball digne. Un país que protegeixi el territori i promogui la cultura i on no tinguin cabuda les discriminacions per qüestions de gènere, d’orientació sexual, d’origen o de qualsevol altra mena.

Tot això serà possible a través de mantenir i augmentar la mobilització social enfront les retallades dels governs català i espanyol, sumant el màxim d’organitzacions, entitats i persones de l’esquerra social i política a aquesta aposta clara per la ruptura democràtica per tal d’assegurar aquesta transformació en l’actual moment històric. Al mateix temps, haurem de mobilitzar-nos per exigir que es dugui endavant la consulta tant sí com no el 9N obeint la voluntat popular, per damunt de les imposicions de l’estat.

Cridem doncs a tots els sectors, organitzacions i persones que vulguin construir un futur de justícia social i llibertat a sumar-se a la campanya pel SíSí. Per un SíSí que entén la independència com a eina per a la construcció d’un futur superador de totes les desigualtats i les injustícies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada